divendres, 31 de juliol del 2009

Tres anys esperant la sentència de l'Estatut

El dictamen del Tribunal Constitucional espanyol s'eternitza i manté a l'aire els dubtes sobre el text · Partits polítics i societat civil es preparen per entomar-la al setembre

Aquest divendres, 31 de juliol, es compleixen tres anys des que el Partit Popular va presentar el recurs al Tribunal Constitucional espanyol (TC) demanant que es pronunciés sobre la constitucionalitat de l'Estatut de Catalunya, aprovat pel Parlament al setembre de 2005, pel Congrés espanyol al març de 2006 i pels ciutadans de Catalunya en referèndum el 18 de juny de 2006. El PP va presentar un recurs (pdf) qüestionant aspectes fonamentals del text com el concepte de nació, el reconeixement de la llengua catalana, el nou finançament i les relacions entre els executius espanyol i català basades en la bilateralitat. El defensor del pueblo espanyol i diverses comunitats autònomes s'hi van afegir i van presentar sengles recursos que, tres anys i una recusació més tard, continuen sense resoldre's. Els partits catalans es preparen per rebre la sentència al setembre i la societat civil ja organitza reaccions preveient una nova retallada.
FONT:directe.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja ho tenen això els espanyols, la feina no els fa córrer. Si a més la qüestió és de tribunals ja cal agafar paciència. El millor es fotre el camp tan aviat com poguem d'aquest estat que només ens vol pel que li convé.