divendres, 10 de juliol del 2009


El fundador del PSOE, Pablo Iglesias, era un furibund antitaurí

El PSC s'excusa en Lluís Companys per defensar la tauromàquia

La tramitació de la polèmica ILP contra la tauromàquia obligarà els polítics catalans a posicionar-se a favor o en contra de les corrides de toros, i la maquinària del PSC ja treballa per tal de justificar un possible recolzament massiu dels seus diputats al manteniment d'aquests espectacles de tortura. Tot i permetre la llibertat de vot en la ILP dels braus, aquest dimecres era la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, qui defensava la "tradició" dels toros a Barcelona assegurant que 'fins i tot el president Companys anava als toros'. Fent una petita recerca històrica hem trobat que el fundador del PSOE i ideòleg del socialisme espanyol, Pablo Iglesias, era un furibund antitaurí i havia defensat en diverses vegades la prohibició de les corrides. La postura del PSOE actual és totalment oposada, i l'any 1992 va ser gràcies als socialistes espanyols que la tauromàquia va tornar a ser legalitzada de nou després de la dictadura.

En concret la ILP antitaurina vol que el Parlament de Catalunya modifiqui la llei de Protecció dels animals, per tal que es prohibeixin "les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les “sorts” de la pica, les banderilles i l’estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que es celebrin en les places de braus o fora d’elles".

El resultat final de la votació de la iniciativa popular dependrà en gran mesura dels vots dels polítics socialistes. CiU i PSC donaran llibertat de vot als seus diputats, mentre els grups parlamentaris d'ERC i ICV-EUiA votaran a favor de la ILP, però els seus 33 vots no són suficients, de manera que els diputats de CiU i PSC seran decisius per aconseguir la majoria de 68 vots. El diputat de CiU, Josep Rull, va avançar que preveu que 'la majoria' dels diputats convergents votin a favor de la ILP.

El PP ha deixat entreveure el seu vot contrari, tot i que encara no ha decidit si presentarà una esmena a la totalitat en contra de la iniciativa.

directe!cat! (10-7-2009)




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si clar, Companys i Macià eren independentistes i l'Esquerra d'avui dia sembla més aviat una casa de barrets. Això sí, sempre en contra les curses de braus.

Anònim ha dit...

Doncs a mi em sembla que està bé estar en contra del maltractament dels braus i de qualsevol animal.
I que això no té res a veure amb els sentiments de pertenència nacional.