dimecres, 29 de juliol del 2009

El Govern aprova el Projecte de llei del Consell de Governs Locals

JORDI AUSÀS CONSELLER DE GOVERNACIÓ I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

El Govern va aprovar ahir el Projecte de llei del Consell de Governs Locals, impulsat pel Departament de Governació i Administracions Públiques. El Consell de Governs Locals és un òrgan que representarà els interessos del món local davant de la Generalitat. És una institució prevista a l’article 85 de l’Estatut de caràcter independent, on seran representats els municipis i les vegueries de Catalunya de manera proporcional a la població i el territori.

El Consell de Governs Locals s’integrarà en l’organització institucional de la Generalitat i serà autònom a nivell orgànic, funcional i pressupostari. Serà, per tant, una institució de caràcter independent que no podrà integrar-se en l’estructura d’un departament de la Generalitat.

Amb aquest nou òrgan es crea una institució exclusiva per al món local, que millorarà i potenciarà la participació dels municipis i les futures vegueries. El nou òrgan també és un reconeixement al món local i un compromís per continuar fent polítiques locals pròpies, adaptades a les necessitats del territori amb la complicitat del món local de Catalunya.