dissabte, 25 de juliol del 2009


El Museu Irla obre les portes

El Museu Irla ja és una realitat. Aquest dissabte al migdia ha obert les seves portes el museu dedicat al polític guixolenc que va ser president republicà de la Generalitat a l’exili entre 1945 i 1954. L’espai, ubicat a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols ocupa uns 80 metres quadrats de la primera planta de la que va ser la taverna familiar entre 1894 i 1935, coneguda com Can Romagué.

Aquesta mostra permanent s’estructura en 3 espais, que presenten el perfil del polític i professional d’Irla, que es completa amb una sala de projeccions. Una de les joies del museu és un escriptori que va pertànyer a Irla, que ha estat restaurat.

La funció d’aquest petit museu és explicar l’Irla polític i l’Irla persona. El projecte de recuperació de la Casa Irla va arrencar fa una dècada i ara, és una realitat. La inauguració oficial ha comptat amb la presència del president de la Fundació Irla, Joan Ridao, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, l’alcalde de Sant Feliu, Pere Albó i el biògraf de Josep Irla, Josep Maria Roig i Rosich. Durant tot el dia hi ha hagut jornada de portes obertes.