dimarts, 14 de juliol del 2009

Acord sobre model finançament

Un cop l'executiva nacional d'ERC va donar ahir el vist i plau al nou model de finançament, la vesprada d'avui el Consell Nacional -màxim òrgan entre congressos- representatiu de tots els territoris on ERC te presència, ha ratificat aquesta decisió. Hem de dir que no sense discrepàncies i diversitat d'opinió en ambdós casos, tot i que la decisió presa pel Consell Nacional ha estat recolzada amb el 85% de vots afirmatius.
Valorar tècnicament articles i xifres del nou acord és segurament un exercici massa complexe, pels que som profans en aquestes tasques, i amb múltiples interpretacions. Amb tot, alguns senzills detalls ens aporten pistes sobre l'abast dels resultats de les negociacions. D'una banda la reacció irada de l'entorn mediàtic de la dreta espanyolista, habitual quan els catalans avancem en objectius consistents, i de l'altra, el joc i protagonisme atorgat durant la jornada d'avui per alguns mitjans catalans que han fet del desgast al Govern d'Entesa el seu motiu principal, als qui no han reeixit en la voluntat d'influir per tal que el vot d'ERC fos desfavorable a l'acord.

Per encarar embats més decisius amb Espanya ens caldrà més unitat i fermesa. Així ens ho han demostrat el procés estatutari i la negociació del finançament que se'n deriva. Treballant constant per l'èxit de l'objectiu més alt i trobareu, segur, la millor eina d'Esquerra Republicana, la seva gent.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Quanta comèdia. Més café para todos. El Solbes es trenca el pit de riure.

ssr ha dit...

Contràriament al comentari anterior, penso que el nou finançament és una bona cosa. Fa falta estudiar-lo més per poder parlar-ne amb coneixement de causa, ja que segurament té defectes (però, què no té defectes?). Trobo el vostre post molt equilibrat i gens triumfalista, cosa que és d'agraïr.

El Dimoni ha dit...

Esquerra es manté a la seva línia, amb 15 mensualitats per cobrar abans que s'acabi la present legislatura i també, de passada, el tripartit, era impensable que la tropa republicana rebutgés el pacte. Un pacte de mínims que incompleix una llei orgànica com l'estatut i que en canvi és acceptat com a triomf pels que es declaren independentistes. Per motius com aquest Esquerra és l'unic partit parlamentari amb més ex-votants que votants.

Anònim ha dit...

el blog de la Neus Serra us posa a caldo

Anònim ha dit...

Ay, aquests Convergents que sempra han fet el dos papers.
Mas+Felip = fan el papers de Catalanistas.
Duran= No far el paper d'españolista es que ho es.
Tot plegat quan mes sumin mes possibilats tindran de tornar a ramenar les sireres.27 anys sense la moma, pesen.
Primer retallen l'Estatut,despres am la seva abstencio fan que el gobern Central tingui la majoria per tira endevan am els pressuposts(Sols 9000 a repertir em totes les Comunitats en regim comú, inclós Catalunya)) i despres demanan d'aquets 9000, 5000 per Catalunya, Ole! aixo si que es una bona jugada, de les que fan pais, oi.
I ara ens volen vendre la pel.licula de que dagut aquesta acceptació de aquest financement el tribunal costitucional ens retallara al Estatut. No se peró em donar la sensació que es deuen pensar que els dames som tontos.
Mes retallada de le que va firmar el Sr.Mas d'amagatotis a canvi de tornar a la cadira de la generalitat el que pasa es que no li va sortir be, aixo es fer pais.
No pareria de dirne d'aquest personal.................
Si volen fer de Catalanistes primer que ho siguin, despres en parlem.

Anònim ha dit...

Jo no diria tant. Es limita a donar l'opinió que no ha de coincidir amb la vostra.

Anònim ha dit...

De fet, em pregunto perquè ha fet falta tanta comèdia per acabar fent allò que es criticava del peix al cove. Nou Estatut per acabar negociant a la baixa?. Quina baixada de pantalons!

Anònim ha dit...

Anonim de les 13,53, seguiu sense enterarvos de com funsiona la cosa.
Em el convergents era el peix al cova i sense seguir cap norma i aixis ens anaba em deficit radera deficit, com a minim ara hi ha un sistema en que es marcan uns parametres i serveixen per a tothom per igual, al mes important era marca com serian aquets parametres i despres sobre ells les comunitats reberian la seva proporció.
Es pot reduir part del deficit, sols part i ja sabem que no es el millor, es el que hi ha graçies el sostre que va marcar el Sr.Mas em la seva retallada de L'estatut a correr cuita per tornar a tanir la poltrona de la Generalitat.
Per nosaltres el millor es gobernar el que es nostre com a minim el concert total i com a punt i final cap a la independencia, pero saps que pasar
que ni han que son molt catalanistas pero de boquilla, menos paraules i mes fets de una punyetera vagada.
De lliçons ni una.
Graçies.