dijous, 11 de juny del 2009

Moció de suport i adhesió a la iniciativa legislativa popular per la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació

La reivindicació del dret a l’autodeterminació té un llarg recorregut a casa nostra. De la mateixa manera la proclamació d’aquest dret ha generat i genera inquietud en els sectors més reaccionaris i immobilistes de la societat espanyola. Tota iniciativa encaminada a promoure l’aplicació d’aquest dret ha topat amb la irracionalitat i la intransigència més antidemocràtiques de la història moderna espanyola.

Qualsevol demòcrata hauria de defensar la possibilitat què tot poble es plantegi el seu futur mitjançant l’expressió lliure, pacífica i cívica de la voluntat popular. Tot demòcrata hauria d’acceptar el resultat d’aquesta manifestació. En cap cas la democràcia perilla pels seus excessos sinó per les seves restriccions.

La societat catalana, mitjançant infinitat d’institucions culturals, esportives i cíviques està duent a terme un munt d’iniciatives per reivindicar el nostre dret d’autodeterminació.

Des de la plataforma Decidim.cat s’està organitzant un operatiu per recollir signatures, quan la Mesa del Parlament doni llum verda al tràmit, segons es recull en la transcripció íntegra de la ILP que detallem a continuació:

TEXT ARTICULAT DE LA PROPOSICIÓ DE LLEI PER LA QUAL S’APROVA LA CONVOCATÒRIA D’UN REFERENDUM D’AUTODETERMINACIÓ.

Exposició de Motius

Aquest Parlament, en la seva funció principal de representació del poble de Catalunya, ja ha declarat en més d’una ocasió que el poble de Catalunya no renuncia a exercir el dret a l’autodeterminació. Només cal que recordem el que proclamàvem en la Resolució 98/III de 12 de desembre de 1989 d’aquest Parlament en la qual vàrem manifestar que l’acatament del marc institucional vigent, resultat del procés de transició política des de la dictadura a la democràcia, no significa la renúncia del poble català al dret a l’autodeterminació, tal com estableixen els principis dels organismes internacionals i es dedueix del preàmbul de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 1979; o el que expressàrem en la en la Resolució 679/V de 1 d’octubre de 1998 d’aquest Parlament en la qual vàrem proclamar que ratificàvem un cop més el dret del poble català a determinar lliurement el seu futur com a poble, en pau, democràcia i solidaritat.

Ha arribat el moment d’exercir aquest dret del poble de Catalunya a l’autodeterminació mitjançant la celebració d’un referèndum en el qual tots els catalans i catalanes puguin participar de la decisió del futur que volen per Catalunya.

Article únic.

1. Es convoca un referèndum en el qual es crida a participar a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya amb dret de sufragi actiu, per tal de sotmetre a la seva decisió la pregunta següent:

Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, Democràtic i Social, integrat en la Unió Europea?.

2. La consulta se celebrarà el diumenge 12 de setembre de 2010.”

Per tant proposem l’adopció del següents acords al plenari municipal:

1.- Expressar el total suport i adhesió de l’Ajuntament de Malgrat a la comissió promotora que ha presentat al Parlament de Catalunya la iniciativa legislativa popular anomenada “text articulat de la proposició de llei per la qual s’aprova la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació”

2.- Comunicar aquest acord al Parlament de Catalunya i a la comissió promotora de la ILP.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

llàstima que el psc i el pp... per variar no crec que hi votin a favor... i si és que sí, com diu un de la tele "me la tallo i em faig monjo!" jeje

Anònim ha dit...

Jo primer posaria ordre dins dels qui es diuen ser soberanistes, independentistes, CUP's, reagrupament.cat, i tots els altres cat's per anar tots a la una. Mentre uns i altres es tirin els plats pel cap, per veure qui té més quota, en aquest pais mai hi haurà un acord ferm.

Anònim ha dit...

jo diria una altra cosa: fins que ciu no es declari independentista, amb erc no n'hi ha suficient. però els de ciu, mentre tinguin en duran a dintre, mai s'ho podran dir.

Anònim ha dit...

Els de CiU incluida la Neus Serra juguen sempre a dos bandes. Hi havia una Neus Serra a l'anterior mandat i ara l'interessa ser diferent, vol agafar el protagonisme i el vot d 'ERC.

erc malgrat ha dit...

Respectant totes les percepcions, és de justícia dir que aquesta moció va ser presentada conjuntament per ERC, CiU i també ICV-EUiA.Per tant podem dir que aquesta unitat que alguns reclamen entre els partits amb perfil més independentista o sobiranista,s´ha vist reforçat a més amb el dels ecosocialistes.El PSC no va tan sols ni argumentar el seu vot desfavorable.Per un partit que es diu catalanista és una actuació ben galdosa...en sintonia amb els seus socis de govern malgratenc del PP.

escolto el Ple ha dit...

La portaveu de CiU, Neus Serra no va obrir la boca per defensar aquesta moció, que podeu dir al respecte?