dimarts, 9 de juny del 2009

ERC organitza la projecció de la pel·lícula

"Cataluña-Espanya", d'Isona Passola

Es farà el dissabte 13 de juny a les 21h, i el diumenge 14 a les 19h, al Centre Cultural; la presentació anirà a càrrec del crític de cinema Salvador Montalt.

La secció local d’ERC de Malgrat ha organitzat la projecció de la pel·lícula “Cataluña-Espanya”, de la catalana Isona Passola, el proper dissabte 13 de juny a les 9 del vespre, i el diumenge 14 de juny a les 7 de la tarda, al Centre Cultural de Malgrat. El preu de les entrades és de 3 € i els seients són numerats. Les entrades es posaran a la venda una hora abans de cada projecció a les guixetes del Centre Cultural.

Abans del passi del dissabte es farà una breu presentació a càrrec de Salvador Montalt (crític de cinema) i l'Isona Passola (directora de la pel·lícula). Un cop finalitzada la projecció hi haurà un refrigeri.

Avui és més necessari que mai que els catalans ens expliquem aquí i a fora. Fins a aquest moment, sembla que no s'hagi trobat la manera que Catalunya i Espanya s'entenguin. La desinformació, el desconeixement i la poca difusió de la realitat catalana a la resta de l'Estat, fan que sigui necessari un esforç de reflexió des de la societat civil. El diàleg s'ha d'obrir en un horitzó europeu i modern.

Aquesta pel·lícula vol empènyer a la reflexió amb la visió serena de pensadors de totes les tendències, més que amb la dels polítics. Des de Toni Soler a Rubert de Ventós, passant per Albert Boadella, de José Alcalá-Zamoray Queipo de Llano a Luís Maria Ansón, passant per l'humorista Máximo, i més de quaranta homes i dones raonant i sacsejant els nostres prejudicis.

De la pel·lícula han dit:

"Dejando a un lado las formas, el fondo es oportuno, ya que recopila inquietudes sobre una cuestión que, por desgracia, nos sigue asfixiando" (Sergi Pàmies, La Vanguardia)

"Interessant de veure!" (Modest Guinjoan/ Josep Mª Llaurador, Avui)

"És d'aquells títols que mereixen una bona sobretaula amb amics o familiars" (Ferran Auberni, Time Out)

Què en diu la directora:

"La pel.lícula desdramatitza i tranquilitza. Els mapes que apareixen a la pel.lícula han creat un gran impacte, sobretot el dels punts lluminosos on es veu qui està industrialitzat i com des de Madrid hi ha connexió cap a la zona fosca i la zona lluminosa, la Mediterrània, està tan mal connectada."



3 comentaris:

Anna ha dit...

Ens veiem Diumenge!

Anònim ha dit...

tenía moltes ganes de veure aquesta pel.licula. Gràcies ERC. un malgratenc republicà i independentista fins a la mèdula. Visca la Terra Lliure!!

Eduard

Anònim ha dit...

Si us va agradar la peli, no us podeu perdre aquesta:
http://video.google.com/videoplay?docid=-5771663319001096415

Això és Españññññña i olé!