diumenge, 31 de maig del 2009

Participació ciutadana, sempre!

Dimarts 26 de maig l’Ajuntament de Malgrat va fer una reunió oberta a tothom per presentar els projectes executius de l'ascensor inclinat de la plaça Anselm Clavé i del centre cívic del Castell i la Verneda, actuacions contemplades en el projecte integral del barri del Castell.

Els assistents vàrem poder comprovar que el projecte del futur centre cívic del barri del Castell havia millorat molt en connectivitat i mobilitat, respecte la primera proposta.

En el projecte bàsic es contemplaven uns camins en ziga zaga per on es podia accedir al centre per la banda sud. Uns camins que tot i tenir la pendent correcte eren tan llargs que era improbable fer-ho amb cadira de rodes. A més l’ascensor que es proposava en l’edificació no connectava la plaça del carrer Lleida amb el carrer Besós, que era vital, i finalitzava el seu recorregut en el primer pis i només es podia utilitzar quan el centre estigués obert al públic.

Arran de la reunió de participació ciutadana celebrada fa unes setmanes un grup de persones assistents varen qüestionar aquest sistema d’accessibilitat. Sembla ser que per fi aquestes opinions han tingut el seu efecte, tot i que en el seu moment alguns membres de l’equip de govern s’hi van mostrar contraris. Ara veiem que han canviat d’opinió i en l’última presentació hi ha hagut canvis importants: s’han eliminat els camins en ziga zaga, que s’han substituït per dos ascensors i unes passeres que donaran servi al centre cívic, i a la vegada connectaran el carrer Lleida i el carrer Besós al llarg del dia.

Gràcies a la participació ciutadana i a les propostes de veïns de Malgrat podrem disposar d’un centre cívic més accessible per a tothom.

Participació ciutadana, sempre!

1 comentari:

Anònim ha dit...

ja se que no te res a vure em el post. em sebla que us heu deixat el malgrat confidencial a mitjans. gràcies i endavant amb el bloc. sou els millors.