dijous, 15 d’octubre del 2009

VERGONYA!!!



Després de més de 30 anys de democràcia -gairebé els mateixos que durà la dictadura franquista- l’estat espanyol ha estat defugint la qüestió del judici sumaríssim al President Companys. Quan un estat es nega a reconèixer els seus errors creix amb un dèficit democràtic, i amb una carència de valors que el reforcin. La transició va oblidar, per covardia o facilitat, totes les persones que van morir per defensar la República.
El President
Companys va ser torturat, humiliat, i va haver de suportar una comèdia a la que els franquistes van anomenar judici. El 15 d’octubre de 1940 fou afusellat per un piquet format per soldats d’infanteria al fossar de Sta. Eulàlia del castell de Montjuïc cap a les 6,30 hores del matí. Fou l’únic President d’un país democràtic afusellat pel totalitarisme que volia imposar-se arreu d’Europa durant la II Guerra Mundial.
70 anys després encara hem de reclamar l’anulació d’aquesta farsa de judici.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A que espereu proposar que l'Ajuntament de Malgrat de Mar demani l'anul.lació del judici?

Anònim ha dit...

Això!, i que posin en evidència quines són les seves prioritats, encara que, escoltant el Tio Pepe i la defensa numantina del català a Europa per part del PP, encara podríem veure la Vega votant que sí.
Total, ja va votar que sí per demanar que la sardana fos declarada dansa nacional, que és, quasi bé com reconèixer que Catalunya és una nació. I ella sense enterar-se.