dijous, 20 de maig del 2010

Notícies de l’ascensor.




Submergint-nos a l’hemeroteca rescatem aquest escrit aparegut a la primera revista “La teva veu” de març de l’any 1997. El problema de trobar una connexió eficaç i còmoda entre el Barri del Castell i el centre de Malgrat (i viceversa) ha estat present a la vida política local des de fa temps. Ja l’any 97 la gent d’Esquerra feia una reflexió prou assenyada davant la proposta (i en proposta va quedar) de l’equip de govern de construir una escala convencional: l’enllaç –afirmava ERC- ha de ser “d’utilitat i no pas un mer element arquitectònic decoratiu”.

La mateixa reflexió té plena vigència avui, a pocs dies de la inauguració oficial de l’ascensor inclinat que ha d’unir aquestes dues parts del poble. Més enllà de l’acte protocolari i la lògica curiositat que comporta l’esdeveniment caldrà veure de manera més pausada la seva eficiència, rendiment, fiabilitat … en definitiva si haurà estat una inversió enecertada o no.

Ja en el seu moment el grup municipal d’Esquerra va manifestar el seu suport a l’objectiu que es perseguia: millorar l’accessibilitat al Barri del Castell. D’aquí el nostre vot favorable. Però de la mateixa manera vam mostrar-nos crítics amb força aspectes del projecte: impacte visual sobretot a la zona del parc , limitació del nombre d’usuaris/trajecte (450 persones/hora), cost del manteniment i consum energètic…. Però per damunt de tot ens questionàvem i ens questionem si realment aquest projecte està dissenyat per donar resposta al neguit que expressavem a l’inici. La ubicació d’una de les dues estacions a l’interior del Parc del Castell limita, i molt, l’accessibilitat a aquest servei, per horari (el parc té unes hores concretes d’obertura i tancament) i mobilitat. És a dir que probablement serà una eina útil per acostar gent al Parc del Castell (cosa prou important), però no necessàriament ha de suposar una millora notable de la mobilitat dels veïns del Barri del Castell.

Finalment assenyalar com a dada si més no sorprenent que hores d’ara ( a tres dies de la inauguració) encara no s’hagin fet públics els horaris de funcionament de l’ascensor, ni les condicions d’ús….que és el que realment importa als futurs usuaris.

8 comentaris:

Manel des de l'Exili ha dit...

Molt ben trobat l'article que es va publicar el 1997 a "La Teva Veu".

Malgrat visc a 1.400 quilometres lluny, a Alemanya, tinc present el meu poble cada dia (gràcies a MC) i segueixo de prop el que passa.

Estic d'acord amb la crítica que es fa amb aquest bloc d'ERC i m'agradaria remarcar que la idea de fer l'escala mecànica al Castell, va sortir del company Joan Bigas i que el plànol amb AutoCad, el va fer en Josep Escudero.

A ERC de Malgrat, a part de criticar el que no es feia o es feia malament (per desgràcia era molt freqüent i veig que no ha canviat) volíem mostrar alternatives i propostes constructives i veig que algunes , encara que amb poca traça, s'estan copiant, com és el cas del Castell.

També vam fer un altre proposta amb plànol inclòs, per un pàrquing subterrani a la Plaça Catalunya. A veure si un dia es fa. En aquella proposta nosaltres volíem que la plaça fos d'un costat al altre, gràcies que el carrer d'en Blanc el fèiem passar per sota i era la porta d'entrada al pàrquing. Quedava una plaça ben gran, a on es podia deixar per fer activitats i molt de jardí.


Desitjo que aviat a Malgrat hi hagi un canvi de debò i que els dos partits espanyolistes i a més, poc democràtics siguin derrotats d'una vegada per airejar el poble, que porta masses anys sota respirant un aire que fa tuf a tot, menys a net.

Endavant les atxes!!

Manel Bargalló
Kalrsruhe

Anònim ha dit...

Gent d'esquerra podeo pregunta al Serrano, ell segur que tiene mas informació que vosaltres

Anònim ha dit...

Doncs no ho sé perque la informació que hi ha avui al Confidencial no aporta cap cosa més. Que si ve en Nadal, que si triga minut i mig,....però res dels horaris, les condicions d'ús...Una professionalitat periodística de nivell!!

Anònim ha dit...

i les tarifes, o és gratis?

Anònim ha dit...

Si el punt de trobada de la inauguració és a dalt del Castell...s'hi podrà pujar amb l'ascensor? el podrem utilitzar abans de ser inaugurat? un cop finalitzada la inauguració oficial ja quedarà obert per a ús dels ciutadans? Plourà o farà sol? És cert que per inaugurar-lo el conseller Nadal i l'Alcaldessa llençaran plegats una ampolla de cava contra l'ascensor com si es tractés de la varada d'un vaixell? És cert que a dins l'ascensor té fil musical i de tant en tant hi colaran algun discurs de l'Alcaldessa, pèr amenitzar el viatge?

Anònim ha dit...

Aneu al despatx de la Campoy i l'hi pregunteu, valents! Que de parlar en teniu una estona, ara de pensar,.....

Anònim ha dit...

Com és habitual a MalgratConfidencial, la notícia del funcionament del PLENS a qui afavoreix?


a la Conxita Campoy

Anònim ha dit...

In-creible!