dissabte, 6 de febrer del 2010

DIA INTERNACIONAL DE LA TOLERÀNCIA ZERO A LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA


La Generalitat ha portat a terme 50 actuacions per prevenir l'ablació genital femenina en menors immigrants, a través dels Mossos d'Esquadra i els pediatres, durant el 2009, segons fonts de la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania. Això no significa que s'hagi evitat una extirpació del clítoris en 50 nenes, perquè probablement són més tenint en compte que aquestes famílies solen tenir més d'una filla, han assenyalat les esmentades fonts.

Les actuacions responen a accions directes, generalment, en unitats familiars africanes que se sospita que volien viatjar al seu país d'origen per portar a terme una extirpació del clítoris.

Per prevenir aquesta mutilació, considerada delicte a l'Estat i que Catalunya persegueix de manera proactiva, Acció Social ha promogut fins ara un total de 49 taules locals de prevenció, i en projecta 18 de noves en el territori, la majoria al Camp de Tarragona.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el director dels Serveis Territorials a Girona, Josep Viñas, han fet avui balanç de la feina feta en aquest àmbit.

Es calcula que a Catalunya viuen més de 16.000 dones procedents de països on hi ha ètnies practicants de l'ablació, de les quals més de 6.000 són menors de 20 anys. Les comarques de Girona, on viuen 1.900 joves potencialment susceptibles de ser sotmeses a aquesta tradició, i el Maresme són les zones de Catalunya amb una presència més notable de menors en possible situació de risc.

font.Avui.cat