dimecres, 6 de gener del 2010

LA TORRE DE CAN SERRA O DE LA VÍDUA SALA



El nostre desig era començar el 2010 amb un post optimista i anunciant novetats positives. Malauradament no és possible ateses les notícies que aquests dies han arribat en relació al Pla especial dels equipaments de Can Serra promogut per l'Ajuntament de Malgrat de Mar. En efecte aquest Pla ha sofert un important atzucac en no haver estat estimat favorablement per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

L'esmentada Comissió ha resolt desfavorablement basant-se en les disposicions següents:
-El garantiment de la morfologia i la superfície del sistema d'espais lliures que estableix la modificació del Pla general d'ordenació urbana pel que fa a l'àmbit del PA16.
-L'acompliment de l'article 236 de la normativa del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que estableix que les condicions i paràmetres d'ordenació que s'adoptin en la regulació dels equipaments de nova implantació hauran de ser similars als de l'entorn on s'insereixin.
-La necessitat d'esmenar el volum d'alçada equivalent a PB+2 de l'equipament Arxiu Municipal, ja que la normativa del Pla especial disposa que la l'alçada corresponent seria de PB+1.

L'informe fa esment del caràcter vinculant del mateix i així ho comunica a l'Ajuntament. Des d'ERC no podem manifestar altra cosa que la nostra preocupació davant d'aquesta nova contrarietat en el procés d'arranjament de l'edifici modernista de la Torre de Can Serra o de la Vídua Sala. Alhora recordar un cop més el desacord del nostre Grup Polític pel que fa al criteri contemplat pel Govern sociopopular sobre l'emplaçament de l'Arxiu Municipal. Desacord argumentat amb criteris força semblants als que esgrimeix la Comissió per no estimar el Pla especial favorablement

Un altre motiu per la preocupació és el fet que el govern local hagi inclòs aquest equipament d'Arxiu Municipal en les actuacions previstes a càrrec del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local del 2010, destinant a càrrec d'aquest el total de l'execució de l'Arxiu (aproximadament 1,3M€ ).
Caldrà fer un seguiment dels esdeveniments i esperar una resolució eficient d'aquests.
Si no és així, el poble pot perdre uns recursos necessaris.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'espai del davant de la Torre ha de quedar lliure

Anònim ha dit...

Per cert més convincents, s'hauria de redactar que és el que es proposa per part d'ERC Malgrat, ja que sembla que només sigui un article de la pataleta. Que és al que ja ens teniu acostumats a la població de Malgrat de Mar, per part vostra. Bon any!

Anònim ha dit...

Pataleta és el que tu vols fer creure. Jo he escoltat als d'Esquerra que parlen de posar l'arxiu a un altre indret del poble

Anònim ha dit...

Perque una regidora d'aquest poble li retreu a "des del castell" que dongui aquesta notícia? L'acusa de desinformat? Conté algun error aquesta notícia?

Anònim ha dit...

A quin indret? com? i a compte de? Continueu sense aclarir res.

erc malgrat ha dit...

El fet que el bloc Des del Castell hagi fet una interpretació no adequada del nostre fil li queda explicada pel mateix autor del bloc en la seva resposta a la regidora.
El fil exposa una situació que s'està produint i esperem que tingui una solució satisfactòria.
D'altra banda ens pregunten per l'indret on ubicar el nou arxiu en cas que aquesta hagués estat una decisió a pendre per part d' ERC.
Hem manifestat en diverses ocasions que existeixen en el COR del poble alguns immobles que, un cop l'Ajuntament n'hagués fet l'adquisició, podrien acollir l'arxiu. Pensem que amb una quantitat propera a 1,3M€ això és possible. A compte del mateix FEOSL o altra subvenció provinent d'Administracions superiors a la que l'equipament es podés acollir.
Disculpeu el retard en les respostes i esperem que hagin estat aclaridores.