dimarts, 19 de gener del 2010

DEL TREBALL PER AL·LEGAR ORDENANCES

En el context tertulià dels divendres a l'emissora municipal Ràdio Malgrat, l'ex-regidor i participant a la mateixa José María Colomina opinava del poc treball fet per l'oposició actual en un aspecte que ell considerava bàsic alhora d'al·legar les ordenances fiscals. Ho amania amb auto lloances perquè aquest aspecte s'havia contemplat i fet valer en el moment que CiU va pactar entrar al govern la passada legislatura. Segons ell en aquests moments l'oposició no ha treballat "seriosament" la presentació d'al·legacions en el sentit de reduir el percentatge de l'IBI per tal que totes les famílies percebin un estalvi directe en el pagament de l'impost.
Com que l'ex-regidor parlà genericament d'oposició i aquest és el lloc que ocupem actualment i amb la representativitat majoritària dels Grups que la conformem, ens esperona a exposar el motiu o motius que ERC té per no haver "treballat seriosament" en el sentit que en José María indicava.
ERC ha treballat unes al·legacions enfocades a donar facilitats a determinats col·lectius (famílies nombroses, famílies monoparentals, persones amb discapacitats...)perquè considera que aquestes suposarien una despesa mínima que l'Ajuntament pot assumir sense un perjudici excessiu pel seus comptes. Ho hem dit i repetit moltes vegades,l'Ajuntament no té una màquina per fabricar diners i sabem que no es pot atendre tot el que es voldria. Proposàvem també el fraccionament del rebut, mesura que no fa baixar ni un cèntim la recaptació de l'Ajuntament i en canvi si facilitaria en gran mesura l'organització de l'economia familiar.
El que vostè proposava divendres com una bona mesura, nosaltres ho considerem no assumible per les finances del Consistori. En l'actual context econòmic aquest ha vist minvar significativament alguns ingressos i, per mantenir els serveis que es presten als ciutadans, no es poden fer rebaixes generals i significatives en l'Impost.
Els temps dels quals vostè parlava, estan canviats... o així ens ho sembla a nosaltres.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Alguna vegada he escoltat aquesta tertulia de radio malgrat d'unes persones que es creuen savies per naturalesa i es pensen que saben de tot i molt. El que si saben es criticar a l'oposició des d'una ràdio municipal pagada pel poble. El Senyor Colomina aprofita per dir que l'oposició no ha treballat "seriosament" les ordenances. Que sap ell? critica al seu propi partit CiU o és que ja s'ha passat d'una vegada al Partit Socialista de Malgrat?

Anònim ha dit...

un és el de la Mar Salada, vaja personatge socialista...

Anònim ha dit...

Perdona'm però jo n'he sentit parlar pestes des d'aquesta tertúlia cap a l'equip de Govern. Sí més no el Doberman de la Neus, el Sr.Ramon "Torero", s'ha posat les botes càrregant cap alguns regidors de l'equip de Govern. O no?

Anònim ha dit...

no entenc el comentari anterior

Anònim ha dit...

El torero i en Casajuana fa la tira de mesos que van plegar d'aquesta tertúlia. També hi participava una noia que es diu Mònica i fa temps que no surt. Els que han sustituit aquests són gent no tan crítica amb l'Ajuntament.La pluralitat s'ha diluït, tot i que en alguna temes puntuals n'hi ha.

Anònim ha dit...

Tinc entés que per ser tertulià d'aquest programa de la Radio Malgrat has de passar una entrevista amb el regidor Valentin, el de la Renfe.
Si li agrades, ets NOMINAT a participar

Anònim ha dit...

El debat són les al.legacions no pas la Radio.
Agraïria a ERC que quan presentin al.legacions i en el seu torn de debat en el Ple Municipal, que diguin clarament que després de fer les bonificacions i els fraccionaments oportuns diguin que és el que retallaràn o suprimiran de serveis a la ciutadania.
No és de retruc que es digui i es presentin unes al.legacions amb platerets però no s'especifiqui a canvi de qué. Aprofitin aquesta eïna que tenen que és el blog i diguin que suprimiràn després de presentar aquestes ordenances que vosté presenten.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Alguna ha passat a Ràdio Malgrat, en Creus ara el manarà la Laura Tellez. Segons sembla ja no és el Direc tor de la Radio

Anònim ha dit...

El que teniu que fer per la decència política, és quan presenteu unes al.legacions, digueu que és el que suprimireu de serveis a la ciutadania. Perqué ningú és creu que amb tanta bonificació i fraccionaments, el ciutadà no en noti res. Potser així podeu guanyar una mica més de credibilitat que CiU.

erc malgrat ha dit...

En resposta als benvolguts anònims que ens demanen per les bonificacions i fraccionaments:
El fraccionament en cap cas implica una despesa afegida, ja que aquesta mesura permetria al contribuent pagar la mateixa quantitat amb més comoditat.
Pel que fa a les bonificacions demanades, ja expliquem en el fil que aquestes tindrien una incidència perfectament assumible i no tenen perquè afectar directament els serveis que els usuaris reben de l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Enteneu la teoria de les balances, doncs és el mateix. Si n'entren menys, se'n gasten menys. Que treurieu si n'entren menys? No us aneu per draceres fàcils.

Anònim ha dit...

Sembla que l'anònim de les 12,16 confón les ordenances fiscals amb el pressupost o si més no pel seu comentari sembla que en fa un poti-poti...

Anònim ha dit...

No, no, no, titu, parlo de les ordenances fiscals com vosaltres també parleu de bonificacions i fraccionaments de taxes. Una cosa implica l'altre. Ai, ai, ai que no en sabem........

Anònim ha dit...

Per això darrerament pel que veiem centren en dos punts la seva estratègia: 1)intentar deixar en evidència a CIU fent un post com aquest, és a dir, criticar indirectament i permeten comentaris tipus "doberman" que són una clara falta de respecte vers una persona, i 2) treure profit de les intervencions de CIU als plens. M'adono que parleu de l'edifici consistorial nou a la vostra web. Aquest no és un tema que va posar sobre la taula amb molta oportunitat la portaveu del grup de CIU amb raó del debat de pressupostos?. Resulta curiós.

Anònim ha dit...

Si este sr se molesta porque se le llama "doberman" a los que el ha insultado por la ràdio i otros sitios estarian con una úlcera. Medio pueblo hecharía humo

Anònim ha dit...

Resulta curiós que a algú li resulti curiós que un tema que no té "propietari/a" perque tothom, absolutament tothom (formacions polítiques, s'entén) n'ha parlat des de fa anys aixequi ampolles en alguns sectors. Potser que algú es creu amb "dret de cuixa" sobre la política municipal.