dimarts, 22 de desembre del 2009

XXXI MARXA POPULAR AMB BICICLETA


El dia 30 de novembre del 1979 l'executiva local d'ERC decideix fer una activitat per la Festa Major de St Nicolau. Concretament una "cursa amb bicicleta fins a Can Borràs i allà una xocolatada amb xurros". Tothom aprova anomenar-la I Marxa Popular amb bicicleta de l'Esquerra per petits i grans i fer cartells per publicitar-la.

Per motius que desconeixem, aquesta idea inicial es va veure frenada i no es posa fil a l'agulla fins el dia 21 de desembre on es concreta l'organització de la marxa pel dia de St Esteve i es distribueixen les diverses tasques a fer pel bon desenvolupament d'aquesta.El dia 29 de desembre l'executiva es torna a reunir i valora positivament la marxa amb bicicleta i fixa la Diada de St Esteve per la propera edició.

D'aquesta manera s'inicià una activitat de la que ens sentim especialment satisfets. I ho estem perquè en ella i trobem l'essència del nostre tarannà. Fer una activitat de caire popular en la que tothom pot participar i que amb el temps s' ha guanyat un lloc en el calendari nadalenc. Amb els anys moltes entitats i associacions de la nostra vila han adoptat aquest format d'activitat per tal de celebrar diferents esdeveniments i sempre té un resultat exitós. Aquells companys que el 30 de novembre del 79 van decidir programar aquesta activitat, qui els ho havia de dir, han creat escola. Nosaltres intentem només ser dignes d'aquest llegat i , en la mesura de les nostres possibilitats, mantenir-lo actualitzat.

Tothom doncs a participar de l'original i genuïna marxa en bicicleta.
Us hi esperem!!!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots per aquesta bona activitat. Després dels torrons i les neules de Nadal una mica d'esport sempre va bé. Bones festes a tothom!!
ens trobem el dia 26.
Visca la Terra lliure!!!

Malgratenc republicà i independentista!!

Anònim ha dit...

Potser caldria canviar-li el nom i anomenar-la "Marxa impopular" o "Marxa republicana" per treure'n les connotacions populars provinents del partit amb el mateix nom i que en res coincideixen amb l'essència del terme.
Espero i desitjo que, com cada any, siguem molts i la climatologia ens acompanyi a tenir una festa ben reeixida.
Bones festes i endavant amb l'encertada iniciativa.

Anònim ha dit...

T'entenc company o companya.. però "popular" ve de poble i no deixarem que els "peperos" se'n apropiïn.