dimarts, 15 de desembre del 2009

RECONEIXEMENT A LES CONSULTES

ERC vol que el Parlament faci una declaració de 'reconeixement' a les consultes

Per agrair l'esforç als organitzadors i la implicació dels milers de voluntaris

anna simó, erc, esquerra, parlament, madrid 2016

La portaveu del Grup Parlamentari d'ERC, Anna Simó, ha anunciat que Esquerra plantejarà al Parlament una proposta de resolució per tal de promoure una declaració institucional en reconeixement a les consultes del 13 de desembre. ‘El Grup Parlamentari així ho ha acordat per tal d’agrair l’esforç dels organitzadors de les consultes, així com la implicació i participació dels milers de persones -entre societat civil organitzada, càrrecs electes locals i civils a títol individual- que es van mobilitzar diumenge passat, i posar en valor la segona i tercera onades que encara s’han de celebrar’. L’objectiu d’aquesta proposta de resolució és ratificar la vigència de la resolució 98/III sobre el dret a l'autodeterminació de la nació catalana, adoptada el 12 de desembre de 1989.

La portaveu del Grup Parlamentari també s’ha referit al Ple que començarà aquest dimecres i on es debatran qüestions de gran transcendència com la reforma de l’impost de successions. Simó ha ratificat que ‘anirem fins el final en aquesta qüestió, en pro de la ciutadania que clama per un impost més just i redistributiu’ i ha afegit que ‘no ens podem permetre que aquest procés no arribi a bon port’. Simó ha recordat que la reforma d’aquest tribut és un dels compromisos que van adquirir els socis de Govern en el Pacte d’Entesa i que ‘Esquerra ha treballat molt dur perquè la reforma esdevingui una realitat i perquè la ciutadania vegi que en aquest Parlament es tenen en compte les seves peticions’. Per tot això, la portaveu independentista ha demanat que no hi hagi un bloqueig en aquesta qüestió.

En la seva compareixença al Parlament, Anna Simó també ha avançat que els diputats i diputades d’Esquerra votaran en contra les esmenes a la totalitat presentades pel Grup Mixt, PPC i PSC contra la ILP antitaurina. Simó ha explicat que serà el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, qui defensarà la postura del Grup Parlamentari, a favor de la proposició de Llei de modificació de l’article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals, aprovat pel Decret Legislatiu 2/2008.

Font: directe.cat