dilluns, 23 de novembre del 2009

FESOLS GANXETS

foto web Ajuntament Malgrat


Avui dilluns ha començat la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet. Ens en vam assabentar el passat divendres -és a dir dos dies abans de l'inici- tot escoltant la tertúlia de Ràdio Malgrat. Tot un prodigi de facultats comunicatives per part d'aquesta Regidoria de Comerç i Turisme. Ni un cartell, ni una banderola ... res més que una nota de premsa penjada a la web de l'Ajuntament avui mateix. I dient que la regidoria continua amb la promoció d'aquest "producte tan arrelat i tan típic de Malgrat" es queden tan amples.

Doncs, no. No estan fent cap esforç per posar el ganxet en el mapa gastronòmic -ni que sigui el comarcal- quan la qualitat única del produït a Malgrat és reconeguda pels més entesos en la matèria. Són incapaços de coordinar-se entre les regidories de Promoció Econòmica i Pagesia i emprendre actuacions per donar volada al producte i promocionar-ne el consum. I aquesta és la tàctica, si una qüestió no interessa, la anem fent agonitzar lentament fins que ja no té remei.

Aquest equip de govern viatja sovint a d'altres Estats per conèixer quina mena de polítiques s' apliquen en àmbits d'interès públic. Un consell gratuït, per informa-se de com pot ser una possible promoció del Fesol de Ganxet, s'haurien de deixar caure aquesta setmana per la veïna població de Palafolls, interessar-se per la difusió que es fa allà del producte esmentat i aprofitar alguna de les conclusions que en treurien.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

On no n'hi ha no en pot rajar, company!

Anònim ha dit...

Que cruel, tu el que vols és que prenguin mal en l'intent sense tenir present lo bé que estan sentadets tots ells al seu despatx.

Anònim ha dit...

Li has fotut al mig del cap.
A la Campoy li importa un bledo les mongetes, ara està per obres per poder-les inaugurar l'any vinent i tornar a guanyar les eleccions.
No han fet res per unes jornades dignes del fesol del ganxet, tot es culpa de la crisi, quina poca imaginació i ganes de fer valer un producte d'aquí, com el fesol del ganxet. Vaig anar a la presentació del Pla cultural i es va parlar de promocionar la cultura, la històriA i el patrimoni. El fesol del ganxet forma part de l'història de Malgrat.
Està clar que els que ara manen no creuen ni volen promocionar res que formi part de la identitat del poble.

Anònim ha dit...

Si us plau! una proposta en ferm per part vostra de com ho voldrieu fer. Seria més instructiu i constructiu que ho fèssiu d'aquesta manera. D'altra banda sembla que us queixeu per queixar.

Anònim ha dit...

No cal que per dir les coses pel seu nom s'hagi de fer propostes.
Qui és que s'encarrega de la regidoria? i que no cobra per fer la seva feina? A més, el post parla de fer una visita a Palafolls en lloc de viatjar per arreu d'Europa, que no ho has llegit bé? això ja és una bona proposta per començar.
Les aportacions i idees que últimament es generen des de l'oposició no són acceptades, per tant, què volen aquesta gent ???
jo ho sé, quan no se'n surten demanen propostes. ´S'està fent tard per adoptar contínuament aquesta tàctica.


ganxonenc

Anònim ha dit...

De propostes n'hi ha moltes. falten ganes d'escoltar i de deixar participar.

erc malgrat ha dit...

En aquesta ocasió ens reservem les propostes per tal d'aplicar-les realment en un futur proper. Si per aquest equip de govern s'ha eixugat el pou de les idees, que busquin aigua en un altre indret. Lamentem que estableixi una relació entre crítica i queixa. En aquesta ocasió entenem que la crítica a l'actuació de les regidories és justificada , necessària , i a més merescuda.

Anònim ha dit...

Si aquesta és l'alternativa que ens presenta l'oposició, "anem bé per anar a missa". A la ciutadania ens dóna la sensació d'estar al patí de l'escola: "jo tinc una alternativa i tu no", "tu ho fas malament i jo no". L'oposició també cobra ...... en definitiva, canseu tots plegats.

Anònim ha dit...

no estic a cap pati d'escola, proposo que es faci el que es feia els últims anys: xerrada, presentació de la jornada, fesolada popular i tot es pot millorar i avançar.
L'oposició proposa i la Campoy disposa

Anònim ha dit...

a mi els fesols em fan venir pets. Com sempre no us entereu de res els d'ERC i seguiu vivint en el passat. Les noves generacions ja no mengen fesols. Fer un festival de fesols del ganxet quan la majoria de penya menja palts precuinats és d'estar en un altra món. Potser abans haurieu de fer tallers de bons hàbits alimenticis. Que cada vegada es menja pitjor. Entre uns i altres ho tenim clar. Ah! i si no esmenteu les vostres propostes és perquè no les teniu i esteu esperant que us les dictin des del carrer gènova. Ah! les pròximes tornareu a proposar un pacte amb el pp per fer fora la Campoy? Bueno, d'això en parlem un latre dia.

I VISCA ELS FESOLS DEL GANXET, LA MONGETA TENDRA I ELS PAGESOS DE MALGRAT!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Es trist que l'oposició estigui continuament qüestionada, i a l'equip de govern ningú li demani explicacions, ja canseu veure tan de forat negre a l'oposició, han demostrat sobradament que un poble millor és possible, a vere si capteu més bé els missatges.

ganxonenc

Anònim ha dit...

Ganxonenc, no t'enteres de res. Dius que aqui es critica a l'oposició? Repeteixo, no t'enteres de res. Aquest blog es de l'oposició, repeteixo no t'enteres de res. En aquest blog majoritariament es critica l'equip de govern, repeteixo no t'enteres de res. Els comentaris en contra de l'oposicio són mínims, repeteixo no t'enteres de res.

Anònim ha dit...

Actualment els tres portaveus de l'oposició ERC, CiU, ICV donen un bany als regidors del govern tan en idees com en formes. Fer veure el contrari es confondre als ciutadans per disimular la flebesa d'un PSC desgastat

Anònim ha dit...

Aquí el que no "s'assabenta" de res ets tu i els que han de fer la feina, que lluny d'una realitat en pro de la millora del poble estan intentant amb el seu millor afany monetari convertir Malgrat en una capsa de sorpreses no gaire grates.

ganxonenc

Anònim ha dit...

Al comentarista anònim que parla de precuinats:

Estaria bé que abans de parlar sàpigues del que parles, no?. Critiques jornades del fesol, i ofereixes com argument que avui es menja malament. Doncs bé, fer difussió del fesol pot també ser una manera de ensenyar a menjar bé. Una cosa no va contra l'altra, no?.

També t'hauries de mirar el nou Pla d'Acció Cultural de la Sra. Aubanell que posa com a única cosa novedosa feta els darrers anys la iniciativa de les jornades gastronòmiques (curiosament una iniciativa que mai ha tirat endavant el PSC. Li va caldre tenir socis per triar endavant una cosa tan óbvia) I és que on no n'hi ha no en pot rajar. No tenen idees, la sequera els ha afectat el reg cerebral fa massa temps.

Anònim ha dit...

L'últim comentari fa olor a siu, siu!

Anònim ha dit...

Sobre els comentaris de les jornades:
Els restaurants sincerament estan interessats en les jornades?
Ui és veritat en les fesolades hi havien patades per anar a buscar un plat de fesols....!!!