divendres, 9 de juliol del 2010

Nosaltres decidim

El dia de la revetlla de St. Pere deu jutges d’un tribunal polititzat i sense cap mena de credibilitat emetien sentència sobre l’Estatut de Catalunya. Després de quatre anys de l’aprovació en referèndum pel poble, l’eina que els catalans vam acceptar per tal d’exercir el dret inalienable d’autogovernar-nos patia una nova ribotada que el deixa tocat de mort. Aquesta sentència ha tingut el rebuig majoritari de la societat catalana i per tal de fer-ho evident Òmnium Cultural ha convocat per aquest dissabte 10 de juliol una manifestació de rebuig complint amb el que ja havia anunciat fa mesos. Aquesta convocatòria compta amb el suport de centenars d’entitats i associacions d’arreu del país, així com amb la majoria de partits amb representació al Parlament excepte el PP i Ciutadans forces avui minoritàries a l’arc parlamentari.
El passat dissabte 3 de juliol es va fer al fossar de les moreres l’acte simbòlic de presentació d’aquesta manifestació organitzada per l’Òmnium. Un acte on aquesta societat civil del país va ser present al costat de les forces sindicals i partits polítics majoritaris al darrere una pancarta amb l’eslogan “Som una Nació, nosaltres decidim”. El PSC va enviar-hi el parlamentari degà del nostre Parlament, l’Higini Clotas, per tal de ser-hi representat.
Però, ai las! Poques hores després arribava a Lleida per tal de participar en un acte del PSC, la ministra Chacón amb les instruccions i recomanacions del PSOE de plantejar un pols a l’organització intentant desplaçar l’eslogan de la capçalera de la manifestació per posar-hi una quatribarrada amb el President Montilla al capdavant. Aquest pols innecessari ha servit per passar una setmana pendents de l’unitat de la manifestació, amb la pèrdua d’energies que això ha suposat. El PSC-PSOE ha fet allò del que tantes vegades es queixa “marcar paquet”.
Finalment ahir es va desencallar tot plegat amb una solució combinada que permetrà la “comoditat” dels socialistes a l’acte. El rebuig a la sentència del Constitucional serà demà contundent, tal i com ho serà el clam del nostre poble pel dret a decidir el seu futur democràticament. Aquesta vegada les instruccions portades des de Ferraz no aconseguiran el seu objectiu. Els socialistes catalans hauran de plantejar-se un nou escenari perquè aquesta actuació federalista no ven entrades a les Espanyes.

Ramir Roger i Artigas