dimarts, 20 de juliol del 2010



El Govern de la Generalitat ha acordat interposar un recurs d’inconstitucionalitat davant el tribunal Constitucional en relació al Reial Decret Llei pel qual es crea el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local 2010.

El Govern va considerar que el Reial Decret podia vulnerar les competències reconegudes a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya en no haver reconegut cap mena de participació de la Generalitat en la gestió de les subvencions i, per tal d’intentar resoldre aquests objeccions competencials, el 19 de gener de 2010, va acordar iniciar negociacions en el marc de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat. Però tot i la tasca realitzada al Grup de Treball creat, no s’ha pogut resoldre cap acord satisfactori.

El Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, va emetre un dictamen a petició del Govern en què considera que diversos preceptes d’aquesta norma, singularment els referits al procediment per a l’execució del Pla, no respecten l’odre competencial i vulneren les competències de la Generalitat recollides en l’article 114.3, en relació amb l’article 152.4, i altres articles concordats a l’Estatut.

Cal recordar que les inversions previstes al FEOSL 2010 al nostre municipi afecten a la construcció del nou arxiu municipal. El cost del projecte és de 1.600.413 euros.
Els altres projectes que s'han presentat són: projecte d’inversió per a les obres de modernització i renovació de les instal·lacions de climatització d’edificis municipals: Ajuntament i Centre Cívic de la Immaculada (186.431,71 euros), implantació i desenvolupament informàtic del Pla de Seguretat Local integrat amb l’aplicació de Gestió Policial (17.400 euros), projecte de desenvolupament tecnològic i modernització de l’Ajuntament (73.018 euros) i adquisició del sistema integrat de telefonia i ràdio de la Policia Local (96.886 euros).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Eeeeei! que la Neus està marejant la perdiu en el seu bloc amb el tema de la independència i amb el tema de la Riera.