dimarts, 15 de setembre del 2009

UN POBLE EN MOVIMENT

Després de l'èxit aclaparador del en la consulta per la independència de Catalunya celebrat a Arenys de Munt, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja es prepara per a estendre la consulta a d'altres municipis sense deixar que es refredi l'ambient dels darrers dies. A l'espera de que s'acabi de confirmar quina és la data òptima per celebrar una consulta conjunta als diferents municipis, Esquerra convoca per a aquest dimecres el consell assessor municipal ampliat del partit amb la presència dels alcaldes i regidors dels municipis que ja s'han interessat en fer consultes com la d'Arenys. I això no és tot, aquest dissabte ERC convoca els més de 1.800 regidors que la formació té arreu dels Països Catalans a una convenció municipal sobre el dret a decidir.

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha anunciat que el partit convocarà tots els seus càrrecs locals per tal de dissenyar una estratègia que ha de permetre la celebració de més consultes sobiranistes arreu de Catalunya. "Volem la màxima coordinació per divulgar l'esperit d'Arenys de Munt" ha assenyalat el líder republicà afegint que l'èxit de la consulta d'aquest diumenge ha significat que "l'expressió independentista lliga i rima amb la democràcia, la llibertat i sobretot amb la convivència".

6 comentaris:

Rat Penat ha dit...

Hola a tots:

M’agradaria compartir amb vostès les impressions que m’ha causat no sols el resultat, sinó tot el “circ” que es va muntar al voltant del “simulacre” de referèndum d’Arenys.

1) Ha estat una consulta impulsada per una entitat pro-independentista com és el MAPA.
2) El cens de votants comprenia els arenyencs majors de 16 anys, independentment de la seva nacionalitat.
3) No hi ha hagut campanya en contra del SI, tot i que sí en contra de la mateixa consulta.
4) El fet de la manifestació dels falangistes ha esperonat els partidaris del SI.
5) S’han fet actes festius paral•lels a les immediacions del lloc de votació i així atraure la gent.
6) Ressò mediàtic als mitjans de comunicació.
7) Participació del 41% i abstenció del 59%.

Tots aquests aspectes em fan pensar en un referèndum d’estar per casa, el resultat del qual ja era conegut amb antelació. Res a dir en contra de l’esperit creat en les persones quant a ser la primera pedra de quelcom molt més important i superior.

Parlem de resultats:

Vota un 41 % del cens (Com ja he dit inclosos els joves compresos entre el 16 i els 18 anys). I si el 59 % restant està en contra i per això s’absté?.
El “SI” és un 96 %; o sia, un altre 4 % que vota en contra/blanc/nul.
Per a mi no es un resultat que es pugui tenir en compte seriosament, ja que si es mira enrere i s’observen els resultats en nº de vots d’eleccions al municipi tenim que:

- Autonòmiques 2006: CIU 1456; ERC 866 i PSC 645.
- Municipals 2007: AM2000 871; ERC 744; CIU 651 i PSC 430.
- Generals 2008: PSC 1521, la resta bastant per sota.

Com es pot veure i és de sobres conegut pels polítics, depèn del que es voti, la ciutadania es decanta per una opció o altra, sense tenir en compte nacionalisme o no nacionalisme.

Una altra qüestió és: els partidaris de tot plegat s’han parat a pensar en el mal que han pogut fer a Catalunya amb aquest afer, pel qual s’han enfrontat els integrants del govern tripartit? Volen desestabilització a fi de donar una sensació de què aquest pacte no funciona?
Hi ha enfrontaments fins i tot dins una mateixa coalició (CIU), en que Convergència va per una banda i Unió per l’altra.

Com he dit al principi, ha estat la primera pedra d’una gran construcció, però per a qui ho vulgui entendre, permetin-me un refrany castellà:
“No por mucho madrugar amanece más temprano”.

Rat Penat

erc malgrat ha dit...

Benvolgut Rat Penat:
En primer lloc agraïts pel seu anàlisi tot i que evidentment no el compartim ni pensem que sigui acurat.
És del tot lògic que una entitat com el MAPA promogui consultes en el sentit que li siguin del seu interès. No conec cap entitat espanyolista que treballi per una causa que no li interessi.
Si ens omplim la boca de incentivar el jovent a acostar-se a les urnes, no pot ser dolent que els joves de 16 anys ho puguin fer en una consulta que no és vinculant.
Si no hi ha hagut campanya en contra del si, potser és perquè els que hi estan en contra no tenien interès en manifestar-ho en veu alta. Ho podien fer perfectament i s'ho han estalviat.
Els actes organitzats per donar un caràcter festiu a la jornada van servir per la tasca complementària per la qual es van programar. Ningú assisteix a un partit de bàsquet per veure les noies que fan la ballaruca a la mitja part, sino per gaudir d'aquest esport.
Fer una suposició sobre la posició contrària del 59% d'abstencionistes no deixa de ser analíticament curiós i partidista.
Com també és partidista afirmar que en les generals del 2008 el PSC va obtenir 1521 vots i les altres forces bastant per sota, quan CiU en va obtenir 1316, ERC 612, PP 390 i ICV 195.Faci la suma dels vots dels partits que van posicionar-se a favor en la consulta i veurà com supera als qui no ho van fer.I això que, li recordo, parlem d'unes estatals.
El fet de sacsejar la opinió pública i introduïr aquest debat contràriament al que vosté afirma pensem que no fa gens de mal al país, ben al contrari el fa més fort enfront d'aquells que li neguen la possibilitat de recuperar les seves llibertats d'una manera completa.

Anònim ha dit...

Aquest Rat Penat em sona...

Anònim ha dit...

Aquest tal Rat penat voleu dir que no té una empresa d'spam massiu i l'encàrrec, per part de l'Ajuntament de Malgrat, d'intentar intoxicar a tot aquell susceptible de ser-ho o que estigui baix de defenses?

Anònim ha dit...

aquest Rat Penat viu fora de Malgrat de Mar

Rat Penat ha dit...

Amics d'ercmalgrat:

El fet que hagi citat set punts amb set circumstàncies, que de fet es van produir, no vol dir que jo les trobi il·lògiques o dolentes.
Quant als actes al voltant de la consulta, sòc del parer que l'únic que van aconsseguir va ser l'arribada de veïns d'altres poblacions a pasar el diumenge amb els nens, com aquell que va a Espinelves per Nadal, treient d'aquesta manera seriositat a un acte tan important.
Per altra banda és lògic que tret de les majories absolutes, sumant els vots de la resta de partits, el resultat sigui més elevat, però jo em referia a cada partit per separat, si bé reconec que vaig errar a la frase "bastant per sota", només en quant a CIU.

A la resta de comentaristes, una pregunta:

Això es tot el que us fa pensar el post de la consulta d'Arenys, els meus comentaris i els d'ercmalgrat?
Si així és, permeteu-me pensar que sou una mica pobres d'esperit.

Salutacions a tots.