divendres, 4 de setembre del 2009

LLENGUATGE NO SEXISTA


El veí Ajuntament d'Arenys de Mar, a través de la regidoria d'Igualtat ha editat una guia de llenguatge igualitari pel personal del mateix i per totes aquelles persones interessades. La regidoria pretén difondre el material necessari per fer un ús no sexista del llenguatge escrit, oral i visual en totes les comunicacions internes i externes del consistori i en els mitjans de comunicació municipals.
El personal de l'Ajuntament rebrà aquest mes la formació específica d'introducció a l'ús del llenguatge no sexista, "per comprendre la importància del llenguatge com a reflex de la societat i una manera de percebre el món en què es valori igual dones i homes", asseguren les mateixes fonts. Segons la Regidoria, "cal identificar els recursos necessaris per evitar la invisibilització de les dones en el llenguatge i la perspectiva androcèntrica, i per aprendre les claus per a la reformulació dels textos informatius i periodístics i dels documents de l'àmbit administratiu". El tiratge de la guia ha estat de 600 exemplars, que es repartiran entre les entitats, empreses i centres educatius municipals. També estarà a l'abast de qui la vulgui als principals punts d'informació ciutadana.
En aquest sentit, Esquerra manifesta que troba a faltar iniciatives semblants al nostre Ajuntament per tal d'acostar les persones cap a horitzons d'Igualtat. Trobem a faltar també l'existència d'aquesta regidoria al nostre municipi, perfectament possible atès el limitadíssim abast de l'àmbit de gestió d'algunes regidores.

16 comentaris:

d'igual a igual ha dit...

Eeeeeiiiiii gent d'ERC, a quin poble viviu. Que no sabeu que existeix una regidoria d'igualtat a l'Ajuntament de Malgrat de Mar? Que fiscalitzeu doncs?
Mireu la WEB municipal i veureu les activitats que aquesta regidoria que disposa d'una tècnica, de les activitats que ha estat fent en el transcurs del 2008 i el 2010. Us les dic o podeu consultar-ho sols?

dona ha dit...

L’Ajuntament de Malgrat de Mar fa ús sexista del llenguatge.
A la web municipal de l’Ajuntament, en els nous cursos d’informàtica s’ofereixen cursos d’iniciació a la informàtica per a dones.
Em pregunto que tenen aquests cursos per a dones de diferent que els cursos d’informàtica per la resta de mortals?

http://www.ajmalgrat.es/actualitat/noticies/noticia.2009-09-03.4702180944/view?searchterm=None

erc malgrat ha dit...

El fet que dins el radi d'actuació de la regidoria d'Acció Social es programin activitats adreçades a les dones, no significa que en tots els casos aquestes estiguin orientades cap a el tracte igualitari.
La regidoria d'Igualtat no existeix com a tal i es pot comprovar seguint el seu consell i comprovant que a la web de l'Ajuntament dins l'apartat de regidories no hi consta la d'Igualtat. Com tampoc no hi és Patrimoni, una altra de les oblidades per aquest equip de govern i a la que es dóna la rellevància adequada en molts municipis.
Les activitats desenvolupades durant el 2008 les coneixem sobradament, en canvi les del 2010 ens són desconegudes. Les nostres facultats són limitades i la veritat encara no tenim capacitat d'endevinar el futur. Si vostè les té li demanem ens faci cinc cèntims de les polítiques d'Igualtat que s'han portat a terme el 2010. Nosaltres sols, la veritat, no ens en sortim.
Bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

es veritat, si que hi es la regidoria d'igualtat a la web

Anònim ha dit...

I si existíssin de ben segur que els acòlits d'ERC haurien despotricat que són masses calers per mantenir tantes regidories com ara aquestes. Mai saps el que volen, la qüestió es càrregar contra els sociates de Malgrat, perqué a la Generalitat bé que van de braçet. Realment els d'aquí semblen "gals", van a la seva.

Anònim ha dit...

Si els de l'Ajuntament us envien l'agenda d'activitats de l'àrea d'igualtat ho penjareu perqué en pogueu tenir constància i ja de pas la vostra estimada població de Malgrat de Mar? Ho dic perqué com que no consulteu la WEB municipal i els vostres "ecòlits" tampoc ho fan......almenys que n'estiguin al corrent per si n'estàn interessats. Bon cap de setmana i salut!

dona ha dit...

Com a dona (he escrit abans) trobo fora de lloc que l'Ajuntament de Malgrat de Mar faci cursos d'informàtica per a dones, perquè?
- tenim un altre horari laboral?
- tenim menys/més capacitat d'aprendre?
- som un col.lectiu que s'ha de protegir?

No entenc res, m'agradaria que algu m'ho expliqués.

erc malgrat ha dit...

Ens comprometem a penjar-ho i rectificar si algú troba la regidoria d'Igualtat en el directori polític de la web de l'Ajuntament. Mentides?

Rat Penat ha dit...

Sóc una persona plena de dubtes, fins i tot a vegades dubto de mi mateix.
Un d'aquests dubtes és que parlant de la igualtat de gèneres, resulta que l'emblemàtica diada de Sant Jordi, les dones reben roses i els homes llibres; i jo em pregunto: Les dones llegeixen menys que els homes? Un home no pot apreciar la sensibilitat d'una flor?
I encara un dubte més: Si cada dia publiqueu els comentaris dels blogger's, per què no heu publicat el meu d'ahir dia 7?
Teniu censors al partit?

erc malgrat ha dit...

Ens consta que el teu missatge no ha estat l'únic que no hem rebut. Des de diumenge hem tingut anomalies tècniques en la connexió alienes a nosaltres. En principi l'únic criteri de publicació de missatges que seguim és només el d'eliminar la grolleria i l'insult personal.
Gràcies per llegir-nos.

Rat Penat ha dit...

Doncs al missatge que no heu rebut, us feia una reflexió sobre una paraula del vostre mateix comentari del dia 5 a les 7.53 hores:
"Les nostres facultats són limitades i la veritat encara no tenim capacitat d'endevinar el futur. Si vostè les té li demanem ens faci cinc cèntims de les polítiques d'Igualtat que s'han portat a terme el 2010. Nosaltres SOLS, la veritat, no ens en sortim".
Doncs bé, si tant per escrit com verbalment utilitzeu tots dos gèneres (la majoria de vegades sempre el masculí abans del femení), heu comés l'error de parlar només en masculí: "SOLS". S'ha de ser coherent a l'hora de defensar un criteri i tenir cura al màxim de no cometre aquests tipus d'errades que van en contra, precisament, del criteri defensat.
Gràcies a vosaltres pel blog.

erc malgrat ha dit...

Precisament la nostra errada dóna fe de la tasca que hi ha per fer. Gràcies per l'observació.

Anònim ha dit...

la meva pregunta es........
quen pensa ERc de la seguretat policial a malgrat?
creieu que es correcte?
actuan amb profesionalitat?
es diferent a altres poblacions?
quins canvis faria erc si entres a gobernar a malgrat?
gracies

Anònim ha dit...

Jo diria que ERC no té ni censors ni ascensors... perdó, censores i ascensores tampoc.

Anònim ha dit...

a erc sí hi ha censors, en parlem?

Anònim ha dit...

Que en parli, que en parli!!