dijous, 24 de setembre del 2009

Esquerra demanarà un debat monogràfic al Parlament sobre la situació del sector agrícola
A petició del sindicat Unió de Pagesos i amb el suport de tots els Grups Polítics amb representació al consistori, el plenari de l'Ajuntament de Malgrat va aprovar el passat mes de juliol una moció per tal que el Parlament debatés la situació del sector. Ara veiem que la nostra gent al Parlament treballarà per tal que aquest debat sigui una realitat. En aquest sentit el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha anunciat que demanarà un ple monogràfic al Parlament per tractar la situació del sector agrícola i de la pagesia a Catalunya, responent a la petició que li ha fet arribar el sindicat agrari Unió de Pagesos, amb qui s’ha reunit aquest matí.

Puigcercós ha subratllat que la ‘situació de la pagesia al nostre país no és gens fàcil’ i ha considerat ‘necessari’ portar a la cambra el debat perquè hi ha diferents lleis sobre la taula, una situació de caiguda de la renda agrària, mancances en la formació en noves tecnologies, innovació i seguretat alimentària i un canvi generacional, que s’està veient afectat per la pèrdua de gent jove dedicada al sector agrari. Per aquests motius, el dirigent independentista ha explicat que el debat monogràfic tindrà com a eixos la defensa de la competència, la traçabilitat alimentària i la millora de la formació de la pagesia.

‘Hem de tractar d’aquests temes perquè per un país és important i bàsic tenir un sector agrari fort i competitiu’, ha assegurat el president. Per la seva banda, el coordinador general d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha agraït que Esquerra ‘es mulli pels país i pels pagesos’.