dissabte, 25 d’abril del 2009

PROPOSTES INNOVADORES EN POLITIQUES SOCIALS I ANTI CRISI AL CAP I CASAL


El Plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat la proposta d'Esquerra Republicana per tal d'allargar el subsidi d'atur a través de cursos municipals de formació. D'aquesta manera, unes 10.000 persones cobraran al voltant de 600 euros si fan cursos formatius tot i haver deixat de percebre el subsidi



Justament el dia en què s’han donat a conèixer les dades de oficials d’ocupació, Esquerra ha aconseguit els vots de tots els grups municipals de l'Ajuntament per aprovar una mesura anti-crisi. Tal com ha explicat el president del grup municipal d’Esquerra Jordi Portabella, “la proposició incideix en la part més crua de la crisi, en aquelles persones que s’han quedat sense feina i que en finalitzar el període de subsidi es queden sense cap tipus d’ingrés”.

Portabella ha contextualitzat la mesura en el marc de “la tradició catalana que aposta per confiar en el valor afegit i invertir en coneixement de la força treballadora vinculant formació a riquesa econòmica”. “La sortida de la crisi comportarà un canvi de model productiu i això necessita de ben segur preparar-nos a nivell formatiu garantint així la cohesió social”. La proposta, incompatible amb el PIRMI, estableix una prestació econòmica a aquelles persones que es troben en situació d’atur i han deixat de percebre el subsidi.

Una manera “creativa” i “possibilista” que allarga el subsidi mitjançant una retribució econòmica en concepte d’ajut a la formació que revereteix en millora de la qualificació professional. Portabella remarca el doble objectiu de la mesura, un de caràcter econòmic, ajudant a les persones que es troben sense ingressos, i un altre de caràcter estructural i estratègic, invertint en capital humà com a màxim punt fort del model econòmic de Bacelona. Es una proposta, en paraules de Portabella “innovadora que respon a una preocupació de caràcter econòmic però també estratègic i que cap altre grup ni força política ha plasmat abans en forma de proposta perquè es pugui tirar endavant pensant en la crua realitat i la urgència del moment actual”.

Segons els primers càlculs, la proposta podria beneficiar al voltant de les 10.000 persones, amb el salari minim interprofessional i perllongant-ho en el temps que duri la crisi. Portabella ha qualificat la proposta de tangible, de caràcter estructural i polític i que que caldrà determinar amb detall en la seva implantació immediata.Portabella situa la mesura en el dret a tenir accés al reciclatge professional, a la formació on la riquesa de la ciutat ha estat sempre el seu capital humà, el seu esperit emprenedor i la seva capacitat per afrontar els reptes del futur