dimarts, 8 de juny del 2010

La mesa del Parlament admet el tràmit de la ILP

Amb els vots favorables de CiU, ERC i ICV-EUiA · PSC i PP s'hi han oposat · L'informe encarregat pel Parlament als juristes dictamina que la IP d'Uriel Bertran i Alfons López Tena compleix tots els requisits de la Llei de Consultes.


L'informe dictamina que, tant pel propi redactat d'una i altra IP, com per la justificació jurídica i l'argumentació basada en la Llei de Consultes, la IP de Tena-Bertran és impecable, mentre que la de Vinyals no compleix els requisits mínims. En aquest sentit, la IP presentada de Tena i Bertran inclou una frase introductòria per tal que sigui tècnicament irrefutable fins al punt que Tena va arribar a afirmar que, si la Mesa la tombava, estaria 'prevaricant'.

En vistes a què l'informe jurídic deixa ben clar que la IP de Vinyals no s'adiu a la llei, des de diverses instàncies s'havia mirat de convèncer els seus promotors perquè la retiressin i així es puguin concentrar els esforços en un sol projecte, però sense èxit. Vinyals afirma que no té constància de cap petició per retirar la proposta d'IP, alhora que reitera que aprovar un o altre redactat no és una qüestió tècnica, sinó que depèn de la voluntat política de la Mesa.

Fonts parlamentàries han assegurat que la iniciativa del reagrupat Vinyals es tractava d'una maniobra per intentar desqualificar la llei de consultes populars, però que l'acceptació de la proposta de Tena i Bertran ha deixat sense sentit aquesta intencionalitat'.

Els propers passos
1. Un cop formalitzada l'admissió a tràmit de la IP, la Mesa del Parlament haurà de lliurar a la Comissió Promotora els plecs amb els fulls de signatures.
2. S'han de recollir unes 220.000 signatures (3% de la població) en el termini de sis mesos (ampliables a vuit). S’aprofitarà la Consulta de Barcelona per fer una gran recollida de signatures.
3. Una vegada es presenten les signatures al Parlament i s’autentifiquen, el Parlament de Catalunya ha de convocar un Ple per tal de votar (es necessita majoria absoluta) la convocatòria del referèndum. Aquest Ple se celebraria durant la propera legislatura.
4. Finalment, l’Estat espanyol ha de decidir si autoritza o no el referèndum. En el cas que no ho faci la Comissió Promotora creu que s’obrirà un conflicte polític internacional.

Font:Directe.cat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

enhorabona a tots i totes les persones d'Esquerra. Sense vosaltres no hagués estat possible donar aquest pas tan important cap a un Estat Lliure!

Anònim ha dit...

Lliure de borinots!