dilluns, 28 de juny del 2010

DE LA REMODELACIÓ PARCIAL DE LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

Ara que es pot visualitzar l’abast de l’actuació feta a la Plaça de l’Església voldríem pronunciar-nos sobre alguns aspectes d’aquesta remodelació. Com ja sabeu, el Projecte inicial de remodelació del Barri Antic no contemplava cap mena d’actuació pel que fa a la Plaça. Esquerra demanava en les al·legacions presentades al “Projecte executiu de remodelació urbana del nucli antic” que s’incorporés la remodelació integral de la Plaça de l’Església al conjunt d’actuacions de l’esmentat Projecte. La resposta a aquesta al·legació fou desestimar-la en Junta de Govern celebrada el 6 d’agost de 2009 perquè ”suposaria el redisseny complert de la plaça, cosa no prevista en el Programa de Necessitats aprovat”. Cal dir que aquest programa no feia previsió d’actuar parcialment a la Plaça en cap cas i després aquesta actuació s’ha acabat portant a terme…

Amb tot, des d’ERC vam tornar a insistir en la major idoneïtat d’una actuació que abastés el conjunt de la plaça. Vist el resultat encara és més evident que la supressió de tots els “parterres” hagués donat lloc a considerables guanys pel que fa a l’espai aprofitable i la millora de la mobilitat de les persones usuàries a l’hora de transitar-hi.

Tres detalls observats en la zona on s´ha actuat sobre els que volem donar la nostra opinió:

- S’han emplaçat els mateix nombre de fanals i amb l’alineació en la que estaven disposats abans de la remodelació. La filera central s’hauria d’haver suprimit i tindríem un espai més aprofitable.

-Tot i que en resten detalls d’acabament, per tant això que exposem ara possiblement ja es contempli, no s’han reposat fins el moment els bancs. La reposició d’aquest mobiliari no s’hauria de demorar massa, atès que aquest és un dels pocs espais públics on refugiar-se de la intensa calor estival, ja que els bancs tenen en aquesta època molta concurrència.

-En el seu moment ERC va demanar la supressió de la font-monument. Aquesta no s’ha portat a terme i s’ha optat per fer-ne una transformació parcial de la que esperem els vilatans aconsegueixin obtenir-ne alguna funcionalitat que en justifiqui el manteniment.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs a mi el que me sobren son la mitat dels arbres. La llum dels fanals es necessita per la nitla gent que va a la iglesia.

Anònim ha dit...

Els arbres fan falta per fer ombra a l'estiu, que prou calor que fa. Els arbres es necessiten per respirar aire més pur. Els arbres es necessiten per no desertitzar més el nostre poble que ja ha sofert molta retallada d'espai verd.
Els fanals, calen, però no d'aquesta manera com els han distribuit.